Ако немате можност да поставите кутија со песок во вашиот дом, тогаш мајките на „Тик-Ток“ имаат одлично решение за вас.

Тик-ток-корисничката @elleannachristine неодамна сподели како прави песок од житарки што нејзините деца можат и да го јадат, но и да си играат со него – во блендер става житарки. Иако ова не е нешто ново и родителите го прават со години наназад, сепак многу родители воопшто не знаеја за овој трик.

 

@elleannachristine🌞🐠🌴 ##fyp ##sensoryplay ##upcycling♬ Laxed (Siren Beat) – Jawsh 685

Видеото има 2,6 милиона прегледи и веќе кружи меѓу групите на социјалните мрежи.

 

@mamabee2012Edible sand! ##fyp ##cheerios ##generalmills ##toddler ##sensoryplay♬ original sound – mamabee2012

Извор912

X