Воспитувањето деца е далеку од едноставна задача – можеби е најтешката работа на светот. Има свои предизвици, но и многу љубов и смеа. Архитектката и уметница Ина Сакали од Молдавија, ги преточи двете страни на мајчинството во брутално искрени и забавни илустрации. Таа го илустрира нејзиното секојдневие со сопругот и нивното мало синче и никогаш не ѝ е досадно – од борбите во текот на бременоста и врската, до исцрпеноста, симпатичните и понекогаш фрустрирачки тантруми на нејзиното дете, како и битките за менталното здравје, скапоцените семејни моменти, првите зборови на детето и смешните ситуации – сите овие работи го прават родителството вредно.

Ако сте родител, тогаш дефинитивно ќе се поврзете со овие илустрации.

„Душо, се сеќаваш кога мислевме дека нашето новороденче е прекрасно?“
„Да, беше!“
„…Штотуку ја најдов првата фотографија од него“.
Се чини дека докторот заборави да го извади и другото бебе од тебе!
СМС-разговорите со сопругот пред да добиете деца и откако ќе добиете деца.
„Бебето прдна многу гласно!“
„Да, сега е големо момче!“
Јас во моите 20-ти: „Не сфаќам зошто мајките не се грижат за себе. Јас никогаш нема да бидам таква“. Јас во моите 30-ти: „Замолчи!“
Кога јадењето станува досадно…
Еволуцијата на мајката…
Кога си мајка на момче…
Моите нозе и моите нозе за време на бременоста

Извор912

X