Со оглед на тоа што сѐ уште трае пандемијата и се обидуваме децата подолго време да останат дома, се појави нов проблем – досадата. Така, на пример, многу деца додека се дома постојано јадат.

Но, Џен Халстром, која е блогерка и мајка на три деца, споделува совет како децата да престанат  да јадат грицки и друга нездрава храна.

– Постојано гледам постови за деца што сакаат само да јадат додека се дома. Ова е моето решение! Секое дете има сопствена кошница во боја. Наутро им ставам грицки што можат да ги јадат во текот на денот. Кога ќе ги снема грицките, не добиваат повеќе.

Ова ги тера да застанат и да помислат дали навистина им се потребни грицки? Исто така, ставам една чаша затоа што не сакам да мијам 50 чаши на ден.

Извор912

X