Сирискиот актер Валид Абу Рашед, заедно со неговиот колега, во најтешките услови за децата во Сирија се обиде да ги забавува создавајќи импровизиран куклен театар меѓу урнатините во градот Саракиб во северната провинција Идлиб, која е под контрола на бунтовниците.

Колку малку е потребно за да се израдува дете!

 912

X