Првачињата од Основното училиште „Гоце Делчев“ од Скопје денеска ни беа гости во читалницата „Славко Јаневски“. Ни беше задоволство да се дружиме, читаме, боиме, играме, учиме… Час им одржа и проф. д-р Кирил Барбареев, креатор на образовната програма „Бибиверзум“.

Утре гостите во читалницата ќе може да бидат дел од работилницата за цртање со Маја Џеповска, илустратор во „Светот на Биби“.912

X