„Споредбата на детето со брат/сестра или другарче можеби ви изгледа како лесен начин да го насочите фокусот на неговото однесување. Но, како резултат можете да предизвикате голема штета. Наместо да ги споредувате, подобро е да тие да работат заедно“, Даниел Мулани.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.912

X