Воспитувањето деца е забавна, но тешка работа. Се разбира, децата се цвеќето на животот и ништо не ја победува убавината на раѓањето и растот на нова личност, но грубата вистина е дека справувањето со деца на дневна основа не е сонце и виножита. Понекогаш станува збор за буквален хаос и овие редит-корисници го знаат тоа како никој друг.

Нашата куќа има 10 соби…
Заборавив да ја затворам вратата од бањата.
– Мамо, жешко му е и му треба вентилатор.
Моето дете не сака да го јаде јајцето бидејќи има „црни точки“ што всушност е виљушката.
Ќерка ми сакаше да се избања.
Ако сакаше некој да знае како сме и како ни оди, ова е моето 3-годишно дете кое си го чисти нокширчето со мојата четка за заби.

Извор912

X