Планот за отворање на градинките е утврден и доставен до Министерството за труд и социјална политика, рече министерот за здравство Венко Филипче. Тој сепак не посочи датум кога ќе се отвораат.

– Ги имаме предвид семејствата кои мора да работат и немаат кому да ги остават децата. Животот полека мора да се враќа во нормала. Веќе се создаваат услови за запишување на нови деца во градинките. Тоа ќе може да се прави деновиве. Сепак, во вакви услови нема да брзаме со отворање на градинките – вели Филипче.

 912

X