Една мајка на совршен начин успеа да му покаже на нејзиниот син дека не треба да зема лекови и непознати супстанции кои не се наменети за него.

Мајката стави две чаши пред детето – во едната чаша има вода, а во другата оцет, па во секоја од нив додава сода бикаробна.

Одлична лекција што им покажува на децата дека не треба да земаат лекови и супстанции што не се препишани за нив.

Извор912

X