„Приказни за добра ноќ на мама Ана“ од „Светот на Биби“ доби награда за најдобро илустрирана книга меѓу два саема од Здружението на издавачите и книжарите на Република Македонија.

Автор на текстот е Билјана Црвенковска, корицата е илустрирана од Михајло Димитриевски -Тхе Мичо, илустрациите се на Магдалена Тофиловска и Горан Мрвиќ, а за графичкиот дизајн беше задолжена Катарина Пренда.

Втората награда од Здружението ја доби Ивона Стојковска за најдобар книжар меѓу двата саеми.912

X