Збунети родители, нервозни наставници, долги фејсбук-дискусии се секојдневие во Македонија неколку недели пред почетокот на новата учебна година. Институциите сѐ уште не се решаваат да пресечат и да донесат одлука како е најдобро да почне наставата. Комисијата за заштита од заразни болести собира дополнителни податоци од училиштата откако првично кажа дека смета оти наставата треба да се одвива онлајн, освен за првачињата, a МОН вели дека треба новото Собрание да донесе законска основа за онлајн-настава.

Како добро да се реализира функционална онлајн-настава во наши услови? Прочитајте повеќе на Факултети.мк912

X