Музичкото видео на воспитувачот Двејн Рид од Чикаго – „Добре дојдовте во градинка“, стана вирално – и уште еднаш докажува дека наставниците се апсолутно неверојатни. Рид свири на гитара и ја пее својата песна во празна училница.

„Добре дојдовте во градинка, каде што ќе учиме и ќе играме. Подгответе се за забавата што ќе ви ја приредиме денес“. Откако завршува со рефренот – „Ќе се трудам најдобро и ќе работам напорно. Бидете љубезни во секој поглед. Подготвени сме за сета забава што ќе ја имаме денес“ – Рид почнува со рапување, набројувајќи ги сите убави работи што се случуваат во градинка.

– Многу забава, многу игри, ќе научиме како да го пишуваме нашето име и презиме. Читање зборови како „Јас сум добар“.

Кои се советите на Рид за смирување на нервозата?

Заедничко читање книги за училиштето, правејќи го првиот ден посебен и признавајќи ги емоциите и стравовите. „Во ред е да плачеш“, изјавил Рид. Тој, исто така, препорачува родителите да разговараат со своите деца за какви било грижи или стравови што можеби ги имаат.

Рид е познат и по неговото музичко видео „Добре дојдовте во 4. одделение“, кое го снимил во 2016 година. Не е изненадување што музичкото видео на Рид добило аплаузи и од родителите и од наставниците.

Без разлика дали имате дете кое тргнува во градинка, заминува на факултет или нешто помеѓу, слаткото и привлечно музичко видео на Рид ќе ви го освои срцето. Дури и ако имате бебе или мало дете, а градинката не е на хоризонтот, забавната песна на Рид, шарената училница и топлата личност може да ги возбудат децата за започнувањето во нова дневна или предучилишна установа.

Музичкото видео на Рид прави речиси да е невозможно да не се радувате за учебната година што претстои, додека ги пее стиховите „Со тебе иднината е светла“.

Автор: Кристин Орган

Извор912

X