Нормално е со најдобра намера да го правиме она што не сме го планирале, ни очекувале, ниту сме сакале да го правиме. Не постои совршен родител, ниту совршено дете. Добре дојдовте во светот на несовршенството! Постои само добар родител. Тоа е оној родител кој е доследен во задоволувањето на потребите на детето, кој го следи детето и гради хармоничен однос со него.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.912

X