Децата се мали огледала. Детето што шефува и е строго кон другите, всушност, е многу строго кон себеси. Сакате ли вашето дете да биде критично кон себе, па и кон другите? Можеби е вистински момент за тие деца кои се мали шефови да ги ослободите од притисокот на своето „шефување“. Тоа е мал аларм за да го менувате воспитувањето. Ќе видите како и вашиот мал шеф ќе исчезне. Критичноста не оди рака под рака со самодовербата. Она највредното на кое можете да го научите своето дете и да го пратите во светот е токму самодовербата.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.912

X