– Ти не го избираш твоето семејство. Тоа е Божји дар за тебе, како што си ти за него.

– Без семејство, човекот, сам на светот, трепери од студот.

– Семејството значи дека никој не е оставен или заборавен.

– Кога ќе наидете на неволја, вашето семејство е тоа што ве поддржува.

– Единствената карпа што знам дека е стабилна, единствената институција што знам дека функционира е семејството.

– Семејството е тест на слободата; бидејќи семејството е единственото нешто што слободниот човек го прави за себе и го прави сам.

– Семејството е ремек-дело на природата.

– Семејството е првата суштинска клетка на човечкото општество.

– Децата се клучот до рајот.

– Други работи можеби нè менуваат, но почнуваме и завршуваме со семејството.

– Да се има каде да се оди е дом. Да се има некој да се сака е семејство. Да се имаат и двете е благослов.

– Семејството не е дефинирано од нашите гени, тоа се гради и одржува преку љубовта.

– Семејството е елек за спасување во бурното море на животот.

– Семејството не треба да биде совршено, само треба да биде обединето.

– Нема сомнеж дека околу семејството и домот се создаваат, зајакнуваат и одржуваат сите најголеми доблести.

– Семејството е како гранки на дрво, растеме во различни насоки, но нашите корени остануваат како едно.

– Семејството значи да се прегрнете и да бидете таму еден за друг.

Извор912

X