„Децата со аутизам се помалку подложни на оптички илузии и се многу побрзи на тестовите за визуелно препознавање, a oва е нивната јака страна, која треба да ја искористиме“, Јасмина Трошанска, дефектолог.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.912

X