Ластик, џамлии, плочка, граница… Ова се само дел од игрите што денешните родители можат само да им ги споменат на децата, кои сега најмногу се сконцентрирани на игрите на телефоните.

Со цел да се потсетиме на игрите од едно друго детство и да ги научиме децата да играат со ластик, креда, топка, решивме да ве прашаме кои игри ги игравте вие на улица. Сигурно веќе се сетивте на неколку, па очекуваме да ни ги опишете.

Анкетата е анонимна и не е на научна основа.912

X