Замислете што би можеле да направиме ако сите жени се поддржуваа една со друга?

Фасцинантна е потребата на жената да го оправда својот избор во однос на нејзините деца. Дури и ако сте сигурни во вашите одлуки и никогаш не чувствувате потреба да ги рационализирате пред семејствата, пријателите или непознатите луѓе, не постои ништо како мајчинството, кое постојано ве тера да се сомневате во себе.

Сиа Купер, лиценциран личен тренер и мајка на две деца, неодамна стави фотографија на нејзиниот инстаграм-профил пишувајќи ги сите начини на кои таа била критикувана поради мајчинството.

– Да добивав пари секојпат кога некој ќе ме наречеше лоша мајка, ќе бев богата – пишува таа. Се чини дека е невозможно да се биде политички коректна мајка или мајка според учебниците бидејќи каде и да се свртите, друга мајка го суди твојот избор како родител. Нели сум во право? – пишува таа.

Ја нарекуваат лоша мајка затоа што вежбала во бременоста, вежба додека ги одгледува децата, затоа што се грижи за нејзиниот изглед и здравјето, затоа што има тетоважи и пирсови, затоа што одвреме-навреме ужива во вино. Затоа што им дозволува на децата да користат технологија, затоа што им дава на децата шеќери, затоа што спие заедно со нив, затоа што води бизнис од дома, затоа што има хоби, затоа што сака да си посвети време на себе, затоа што има стомачни мускули.

– Научив дека вистинските лоши мајки се оние што постојано ги осудуваат другите. Тоа се мајки кои се несигурни во себе. Не постои правилен начин да бидете родител или мајка. Сите учествуваме во истата трка и даваме сè од себе. Мајчинството за секоја жена е различно и затоа – кои сте вие да ги осудувате изборите на друга мајка?

Да се биде мајка е доволно тешко и ако сè друго ме прави „лоша мајка“, тогаш со задоволство ќе ја носам оваа етикета. Ова е за сите лоши мајки.

 

 

View this post on Instagram

 

If I had a nickel for every time I’ve been called a “bad mom,” I would be soooo rich! It seems almost impossible to be a textbook or politically correct good mom these days because everywhere you turn another mom is judging your parenting choices. Am I right? I’ve been called a bad mom for: Workout out during pregnancy. Working out while having kids… period. For caring about my looks and health. Working out in Target. Using canned goods and plastic crockpot liners. Having tattoos and piercings. Enjoying wine every now and then. For letting my kids use technology. For letting my kids have sugar and happy meals occasionally. For not “covering up” around my kids. For running a full time business from home. For co-sleeping with my kids. For collecting sports cars and motorcycles aka having a hobby. For taking time for myself. For having abs. I’ve learned that the true “bad moms” out there are the ones who constantly tear other moms down by judging them. Those moms are the ones who are truly insecure and have strong feelings of inadequacy because why else would they do that? Misery loves company. There’s no one right way to parent or to be a mom. We all are running in the same race and doing the best that we can. Motherhood is not a one size fits all-what works for one family may not work for the next. So who are we to judge another mom’s choices or reasoning? Being a mom is hard enough and if all the following make me a “bad mom” then I’ll gladly wear it proudly! Here’s to all the bad moms out there. Follow @badmomconfessions to submit a confession or read other anonymous mothers’ spills! @todayshow @goodmorningamerica @theviewabc @thetalkcbs @theellenshow

A post shared by SIA | FITNESS WORKOUTS RECIPES (@diaryofafitmommyofficial) on

Извор912

X