Кардиохирургот, академик д-р Жан Митрев, основач на клиничката болница „Жан Митрев“, дава препораки за заштита од коронавирусот.

– Докажано е дека вирусот се населува во усната шуплина, во носот и чека можност да се спушти во белите дробови каде што настануваат најголемите проблеми и опасност. Јас препорачувам да не се прави физичка активност надвор, никако додека е свежо. Тоа може да го забрза процесот на инфекција, вирусот полесно да се спушти до белите дробови. Ако е студено и треба да излезете, повеќе ќе ве заштити топол шал отколку маска. Инхалирајте се неколку пати на ден, применувајте топли инхалации, тоа е моја препорака – советува д-р Жан Митрев.

Советите на д-р Митрев проследете ги на видеото.

 

(Комерцијална објава)912

X