Дали сте се запрашале како ве гледаат вашите деца во текот на изолацијата? Ајде да размислиме и да се потрдудиме околу ова прашање.

На една фејсбук-страница се појавила фотографија која го насмеала половина Балкан. Едно мало дете успеало на многу интересен начин да опише како се однесуваат неговите родители во карантин. Приказната има наслов „Чудноста на мама и тато“, а самиот наслов открива во која насока се движи приказната.

„Чудноста на мама и тато

31.03.2020

„Мама малку доцна се разбуди. Пиеше кафе за ручек, а ручек нема. Короната ја растрои“, напишало момчето.

За татко му малку поразлично: „Гледа сега телевизија и лежи како труп. Гледа на телевизија некои Англичани како прават огромна модерна куќа. Обично заспива попладне додека гледа телевизија“.

Како вас ве гледаат вашите деца?

фото извор: „Фејсбук“912

X