Деца на возраст од 6 месеци до 5 години, бремени жени, здравствени работници, лица со хронични заболувања, возрасни лица над 65 години ќе бидат опфатени во проектот „Бесплатна вакцинација против грип за ризични групи“ за сезоната 2020/2021. Акцискиот план беше усвоен денеска на седница на Владата.

Бројот на лица што ќе бидат опфатени со оваа бесплатна четиритипна вакцина против сезонски грип од 20.000, се зголемува на 60 илјади граѓани, стои во соопштението на Владата.912

X