На Клиниката за детски болести вчера со возило на итна медицинска помош е донесено новородено бебе најдено во една скопска населба, информираат оттаму.

– Се работи за машко новородено, со родилна тежина 2.400 г, згрижено е на одделот за неонатологија и неговата здравствена состојба е добра. Преземени се сите неопходни мерки во вакви случаи – велат од Клиниката.912

X