Неколку немили случки и сомнежи на родители за недоволна грижа на деца во државни градинки отворија дискусија за тоа дали треба да се постават камери во просториите во кои престојуваат децата во овие установи. Родителите гласно дискутираат на социјалните мрежи. Од Министерството за труд и социјална политика, пак, велат дека законски само родителите можат да поведат иницијатива за поставување камери во детските градинки и доколку постои ваква иницијатива, детските градинки треба да преземат соодветни мерки кои се во согласност со Законот за заштита на личните податоци.

Пополнете го прашалникот за анкетата на Деца.мк за тоа дали во градинките треба да се постават камери912

X