Жена од Куманово, на возраст од 57 година е првиот смртен случај поради коронавирус во земјава. Дијагностицирана е по почитувањето.

-Лекарите на време земале два бриса, кои биле негативни. Биле третирана во изолација. По смртта брисот покажал дека има коронавирус – изјави Филипче.
Позитивен на коронавирус е и нејзиниот 33-годишен син, чија здравствена состојба вчера била влошена. Тој е префрлен на Клиниката за инфективни болести во Скопје и сега е во стабилна состојба.



912

X