На Универзитетската клиника за инфективни болести и фебрилни состојби, поради компликации од грип, почина 14-годишно дете. Тоа претходно боледувало од церебрална парализа, информираат од Министерството за здравство.
Според податоците од Институтот за јавно здравје, до крајот на минатиот месец се пријавени 3.209 случаи со симптоми на грип.
Ова е петти регистриран смртен случај од грип оваа сезона.912

X