На Клиниката за детски болести денеска почина 12-годишно дете од компликации на здравјето предизвикани од грип.

Детето, како што изјави д-р Владимир Микиќ, епидемиолог во Институт за јавно здравје, боледувало од церебрална парализа и имало вродена мускулна дистрофија.
Минатата недела починал возрасен маж од 86 години од Скопје, кој бил хоспитализирани на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби.912

X