Една од најважните работи што ни помагаат да останеме при здрав разум во време на пандемија е човечката врска. На сите ни е потребна емоционална поддршка од нашето семејство, пријатели, соседи и други луѓе во нашите животи. Меѓутоа, тоа што сме затворени во нашите домови предизвикува контактот со другите да е сведен на минимум.

Но, полесно е отколку што мислите. Тоа го докажува и 11-годишното девојче Емерсон, кое најде начин да остане поврзано со луѓето со помош на писма.

Како што раскажува нејзиниот татко, Емерсон има сериозна навика за пишување писма. За да остане во контакт со луѓето за кои се грижи, малото девојче одлучи да им напише писма. Откако сфати дека тоа не е изводливо без помош од поштарот Даг, Емерсон доби идеја да ѝ се заблагодари. Таа ѝ напиша прекрасно писмо во кое ѝ се заблагодари и доби нешто прилично неочекувано – писма од различни поштари од целата земја!

– Јас сум Емерсон. Можеби ме знаете како личноста што живее тука и пишува многу писма и ги декорира ковертите. Би сакала да ви се заблагодарам што ги земате моите писма и ги испраќате онаму каде што треба. Вие сте многу важна личност за мене. Јас ги правам среќни луѓето со моите писма, но и вие. Причината зошто сте толку важни во мојот живот е затоа што немам телефон, така што ова е единствениот начин на кој можам да останам во контакт со моите пријатели – напишала Емерсон во писмото до поштарот.


                                                                                   Фотографии: Twitter

Следниот ден ѝ пристигнал пакет со поштенски марки и две писма. Поштарот Даг го споделила писмото со шефицата Сара, па сакале да споделат колку биле трогнати од писмото на Емерсон.

Тогаш работите станале уште поинтересни. Наредната недела Емерсон почнала да добива писма од поштари од целата земја.

Извор912

X