Колку е ризично веганството во бременоста, објаснува нутриционистот Цветанка Петрова

Дали веганството и бременоста треба да одат заедно, ја прашавме Цветанка Петрова, инженер-технолог, нитриционист и магистранд на диететика во Изола, Словенија Искуство за веганство во бременост, кое го побара трудница во една од женските групи на социјалната мрежа „Фејсбук“, предизвика огромна и бурна дискусија. Искуствата што ги напишаа членките се изгубија во цела низа осуди … Continue reading Колку е ризично веганството во бременоста, објаснува нутриционистот Цветанка Петрова