БИБИдрен

Не изложувајте ги бебињата и децата директно на сонце! Колку може да се опасни сончевите зраци и изгорениците?

Најопасни се УВ-Ц зраците, кои комплетно се апсорбираат од озонската обвивка на Земјата. Другите два вида, УВ-А и УВ-Б, имаат различен ефект врз човечкото тело Умерената изложеност на сонце е корисна за сите. Ултравиолетовите Б зраци – УВБ стимулираат производството на витамин Д3, а тој е важен за добро здравје, правилен раст и цврсти коски. […]

од Наташа Бошковска-Златкова на 23.05.2018

9 12

БИБИдрен

Дали моето дете е премногу болно за да не оди на училиште

од Деца.мк на 23.05.2018

9 12

БИБИдрен

Социолог тврди: Ако на детето му забраните да користи интернет, тоа е еднакво на злоупотреба

од Деца.мк на 23.05.2018

9 12

БИБИдрен

Што е физичка писменост и зошто е таа важна?

од Деца.мк на 21.05.2018

9 12

БИБИдрен

Од децата правиме метеопати, предупредува Урош Петровиќ

од Наташа Бошковска-Златкова на 20.05.2018

9 12

БИБИдрен

Како климатските промени го нарушуваат здравјето на децата

од Деца.мк на 20.05.2018

9 12

БИБИдрен

Нов производ на македонскиот пазар! Yovita е новиот 100% природен јогурт

од Деца.мк на 19.05.2018

9 12

БИБИдрен

Сигурни знаци дека детето влегло во пубертет

од Деца.мк на 19.05.2018

9 12

БИБИдрен

Како Германците поттикнуваат раѓање деца?

од Деца.мк на 18.05.2018

9 12

БИБИдрен

Македонија доби прв кирилски фонт за лица со дислексија. Преземете го бесплатно

од Весна Ивановска-Илиевска на 17.05.2018

9 12

БИБИдрен

Kукли со морбили за децата во Италија. Лекари и родители во шок

од Деца.мк на 17.05.2018

9 12

БИБИдрен

Европејците казнуваат пушење цигари во автомобил со деца – А ние?

од Наташа Бошковска-Златкова на 16.05.2018

9 12

БИБИдрен

Коксаки вируси – колку се опасни и како да се заштитиме?

од Наташа Бошковска-Златкова на 15.05.2018

9 12

БИБИдрен

Ќерка ви мисли дека е дебела – Што треба да кажете

од Деца.мк на 15.05.2018

9 12

БИБИдрен

Помогнете им на децата да се справат со тензиите во семејството

од Деца.мк на 15.05.2018

9 12

БИБИдрен

Докторите апелираат: Родители внимавајте, лекувањето на „Фејсбук“ може да направи кошмар

од Наташа Бошковска-Златкова на 14.05.2018

9 12

БИБИдрен

Децата што биле под општата анестезија имаат зголемен ризик за послаб развој

од Деца.мк на 13.05.2018

9 12

БИБИдрен

Речиси 70 отсто од бебињата во Исланд се раѓаат вонбрачно. Каков е процентот во Македонија?

од Весна Ивановска-Илиевска на 12.05.2018

9 12

БИБИдрен

Очајна мајка ги предупредува родителите: Нов опасен предизвик на интернет прави тешки изгореници

од Деца.мк на 12.05.2018

9 12

БИБИдрен

Четиригодишен суперхерој: Ве спасив момци, време е да одиме дома

од Деца.мк на 12.05.2018

9 12

БИБИдрен

М-р Надица Скепароска-Петковска, психолог: Дар е да се има хиперсензитивно дете, но на моменти е исцрпувачко

од Весна Ивановска-Илиевска на 11.05.2018

9 12

БИБИдрен

Анкета: Дали ги вакцинирате децата?

од Деца.мк на 11.05.2018

9 12

БИБИдрен

Со насилството му правиме штета на детето, но правиме и штета на целото општество

од Сребра Ѓорѓијевска на 10.05.2018

9 12

БИБИдрен

Во овие земји има најповолни услови за породилно отсуство

од Деца.мк на 10.05.2018

9 12

БИБИдрен

Што е Авелиев комплекс и кога се јавува?

од Деца.мк на 09.05.2018

9 12

БИБИдрен

Рацете на мајката се магични: Ублажете ги симптомите на настинка кај бебето

од Деца.мк на 09.05.2018

9 12

БИБИдрен

Совети за долг живот од д-р Лејла Денмарк – педијатар до својата 103. година

од Деца.мк на 08.05.2018

9 12

БИБИдрен

Колку физичка активност им е потребна на децата?

од Деца.мк на 08.05.2018

9 12

БИБИдрен

Зошто децата се неуморни?

од Деца.мк на 08.05.2018

9 12

БИБИдрен, Совети

Искривување на ’рбетот кај школските деца, колку е опасно и што да се преземе

од Огнен Шешоски, ортопед на 07.05.2018

9 12

БИБИдрен

Помогнете му на детето да го преброди разводот

од Деца.мк на 07.05.2018

9 12

БИБИдрен

Повеќе гледајте го детето, помалку топломерот

од Весна Ивановска-Илиевска на 06.05.2018

9 12

БИБИдрен

Повеќе од 500 деца трчаа за училишта без насилство, аплаузи и за второодделенците од „Песталоци“

од Сребра Ѓорѓијевска на 05.05.2018

9 12

БИБИдрен

Д-р Надa Темелкоска: На преглед на спортска медицина мора да одат и децата што вежбаат зумба, хип-хоп, модерен балет… Неодговорноста може да биде кобна

од Наташа Бошковска-Златкова на 03.05.2018

9 12

БИБИдрен

Депресијата на мајките влијае врз развојот на децата

од Деца.мк на 03.05.2018

9 12

БИБИдрен

Високиот крвен притисок се пропушта кај многу деца

од Деца.мк на 03.05.2018

9 12

БИБИдрен

Тивката трагедија што ја живеат нашите деца

од Деца.мк на 02.05.2018

9 12

БИБИдрен

Да се биде мајка на друго место – во Холандија

од Деца.мк на 01.05.2018

9 12

БИБИдрен

Крлежот да се извади што побрзо и стручно, за да не направи инфекција

од Наташа Бошковска-Златкова на 01.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон, БИБИдрен

Што грешат родителите кога сакаат да го спасат детето од модринки

од Деца.мк на 01.05.2018

9 12

БИБИдрен

Што треба да знаат родителите на малите спортисти

од Деца.мк на 01.05.2018

9 12

БИБИдрен

Седум знаци за аларм ако детето го боли стомакот

од Деца.мк на 29.04.2018

9 12

БИБИдрен

Зошто денес децата спијат сѐ помалку?

од Деца.мк на 29.04.2018

9 12

БИБИдрен

Нордиско одење – идеална рекреација за трудниците

од Деца.мк на 28.04.2018

9 12

БИБИдрен

Физичката штета што ја трпат децата поради екраните на допир

од Деца.мк на 27.04.2018

9 12

БИБИдрен

Ако се расправате пред вашите деца, веднаш престанете!

од Деца.мк на 26.04.2018

9 12

БИБИдрен, Совети

Како млечните заби да останат здрави

од Магдалена Стојановски, стоматолог на 26.04.2018

9 12

БИБИдрен

Да ги научиме нашите деца да бидат јунаци во својот живот, а не во видеоигрите

од Деца.мк на 25.04.2018

9 12

БИБИдрен, Совети

Колку е битна играта за правилен развој на детето и како да се изберат играчки

од Бојана Стојменовиќ, психолог на 23.04.2018

9 12

БИБИдрен

Најпријатниот начин за справување со постпородилна депресија

од Деца.мк на 22.04.2018

9 12

X