БИБИ-бонтон

Марија Монтесори: Ако сте искрени со своето дете, тоа ќе научи што значи праведноста

Марија Монтесори била голем педагог и многу помогнала во менување на ставот во воспитувањето на децата во 20-от век. Позната е по тоа што формулирала кратки, но впечатливи заповеди за родителите. Тие се едноставни, но полни со мудрост. Следуваат некои од најдобрите. 1. Децата учат од она што ги опкружува. 2. Ако детето често го […]

од Деца.мк на 23.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Децата денес не се воспитуваат, само се чуваат од животот

од Деца.мк на 23.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Совети од д-р Ранко Рајовиќ за правилен развој на мозокот кај малите деца

од Деца.мк на 23.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Овие цитати го зајакнуваат карактерот на децата: читајте ги заедно!

од Деца.мк на 22.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Работи што треба да се премолчат пред децата

од Деца.мк на 22.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Научете го детето само да заспие и да ја преспие цела ноќ

од Деца.мк на 22.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Што кога во љубовната врска меѓу младите ќе се појави насилство

од Деца.мк на 22.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Трикови со кои вашите деца ќе го засакаат чистењето

од Деца.мк на 21.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Децата се караат. Да се замешате или да стоите настрана?

од Деца.мк на 21.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Поопасно е купувањето љубов со подароци од која било строгост

од Деца.мк на 20.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Бидете свесен родител

од Деца.мк на 20.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Како да смирите дете што вреска

од Деца.мк на 19.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Родителството е единствената титула која никој не може да ни ја одземе

од Деца.мк на 19.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Што прават поинаку родителите на успешните деца?

од Деца.мк на 19.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Четири работи кои на децата не им се потребни

од Деца.мк на 18.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Што научив кога започнав да ги фалам моите деца само за она што го заслужиле?

од Деца.мк на 18.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Македонка раскажува за грижата за децата во Сиднеј. Многу права, голем избор, но и многу правила

од Наташа Бошковска-Златкова на 18.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Читајте му на вашето бебе! Научете го како да ги поврзува книгите со среќата

од Деца.мк на 18.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Преселбата е голем стрес за детето. Како да го спасиме од трауми

од Деца.мк на 18.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Што треба да научи детето до 5 години?

од Деца.мк на 17.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Раѓаме гении, па ги претвораме во неспособни

од Деца.мк на 17.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Една наставничка им порачува на родителите: Престанете да ги праќате децата на милион активности!

од Деца.мк на 17.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Како ќерката ѝ го менува животот на својата мајка

од Деца.мк на 17.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Како да го помогнете развојот на интелигенцијата кај децата?

од Деца.мк на 16.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Како да воспитате толерантни деца?

од Деца.мк на 16.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Не забранувајте му ги овие нешта на детето ако сакате да има нормално детство

од Деца.мк на 15.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Финансиски лекции на кои треба да го научите детето

од Деца.мк на 15.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Животни вистини што секоја мајка треба да му ги пренесе на своето дете

од Деца.мк на 14.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Научете ги децата правилно да ги трошат парите

од Деца.мк на 14.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Школи и градинки во Америка и Европа го забрануваат изразот „најдобар другар“, некои од родителите бесни

од Деца.мк на 14.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Пред следниот пат да поставите слика од вашето дете на „Фејсбук“, прочитајте каде таа може да заврши

од Деца.мк на 13.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Три основни правила за воспитување креативно дете

од Деца.мк на 13.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Грешки во воспитувањето: Еве зошто повеќето родители имаат сериозен проблем

од Деца.мк на 13.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Тест за безбедност за родителите и децата

од Деца.мк на 12.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Познатиот педијатар Комаровски: „Еве зошто вашето дете не ве почитува!“

од Деца.мк на 12.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Наместо викање, направете го ова следниот пат кога детето е луто

од Деца.мк на 12.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Лошите совети што им ги даваме на децата

од Деца.мк на 12.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Добрата комуникација меѓу родителите и децата го подобрува развојот на мозокот

од Деца.мк на 11.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Златните правила на воспитување од руски психолог

од Деца.мк на 10.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Убавите и неубавите нешта што ќе ви ги донесе поаѓањето во градинка

од Деца.мк на 10.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

10 едноставни упатства за ненасилно воспитување на децата

од Деца.мк на 09.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Урош Петровиќ: „Сè што правите наместо вашето дете, го правите против него“

од Деца.мк на 08.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Три периоди клучни за формирањето на карактерот

од Деца.мк на 08.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Зошто фантастичните родители воспитуваат депресивни деца?

од Деца.мк на 07.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Шест знаци за идеален татко

од Деца.мк на 07.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Вашето дете повеќе не сака да јаде месо и зеленчук, што да направите

од Деца.мк на 07.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Грешки кои ги прават родителите, а со кои ја кочат интелигенцијата на детето

од Деца.мк на 06.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Мамо, што е тоа секс? Мамо и тато, како сум дошол на овој свет?

од Деца.мк на 06.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Девет ситуации во кои родителот мора да му каже „не“ на детето

од Деца.мк на 06.05.2018

9 12

БИБИ-бонтон

Шест тајни на воспитувачите за послушни деца

од Деца.мк на 06.05.2018

9 12

X